Bewegingsmotief

Psychomotorische kindertherapie voor kinderen met een speciale hulpvraag

Voor wie?

Kinderen, jongeren en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd tot ongeveer 15 jaar.

Psychomotorische kindertherapie en begeleiding is bedoeld voor kinderen van de reguliere basisschool en voor kinderen van het speciaal basis (cluster) onderwijs en kinderen van de eerste 3 jaren (onderbouw) van middelbaar(speciaal) onderwijs. Vanuit de jeugdwet wordt de PMKT en de Rots en Water training/ weerbaarheidstraining volledig vergoed. Zo mogelijk kan het kind gebruik maken van een persoonsgebonden budget, PGB. Informeer bij uw gemeente of zorgverzekering voor de mogelijkheden. Onder het kopje vergoedingen vindt u nog meer informatie over overige mogelijkheden.

PMKT helpt uw kind wanneer het
zich terugtrekt
geremd is
faalangstig is
stil of teruggetrokken is
driftig of koppig is
hoog gevoelig of zeer emotioneel ingesteld is
gepest wordt
moeilijk contact maakt met andere kinderen
hulp nodig heeft bij rouwverwerking
zich moeilijk kan concentreren
te maken heeft met (echt)scheidingsproblematiek
gewichtsproblemen heeft
druk en onrustig gedrag laat zien (ADHD)
of iets anders

Wat gaan we doen?

Je gaat samen met mij de zaal in om met sport, spel en beweging aan de slag te gaan. Er zijn ook materialen als verf, klei en tekenspullen. Je kunt lekker in de hangmat hangen, springen op de trampoline of een hut bouwen. Ook voetballen, tafeltennissen, boksen, met een bal op de basket schieten of een spelletje aan tafel doen, muziek maken of dansen op muziek, kortom alles is mogelijk. Jij kiest wat je leuk vindt en wat het beste bij jou past. Samen gaan we op zoek naar nog meer variatie in spel en sportactiviteiten die jou ook aanspreken.

Al spelend en bewegend doe je allerlei ervaringen op. Je leert te voelen, te beleven en je bewust te worden van je lijf (lichaamsbesef) en van jezelf waarbij jij je krachtig en sterk gaat voelen. Je leert je eigen grenzen verleggen en je leert trots te zijn op wat je allemaal kunt. Dit alles vanuit een veilige en vertrouwde omgeving. 

Kaart
Opbellen
E-mail
Info