Bewegingsmotief

Psychomotorische kindertherapie voor kinderen met een speciale hulpvraag

Praktijk

Kinderpraktijk Bewegingsmotief is een kleine praktijk in Ede en onderdeel van gezondheidscentrum De Binnenplaats. De praktijk biedt therapeutische behandeling en begeleiding - in de vorm van Psychomotorische Kindertherapie (PMKT) - aan kinderen en jongeren met een hulpvraag. Ouders worden nadrukkelijk bij dit proces betrokken. 

Naast het aanbod van PMKT wordt twee keer per jaar een Rots & Water groepstraining gegeven. 

Bij alles wat we doen staat ervaren centraal. In een veilige omgeving, met de deskundige begeleiding van de therapeut, wordt gewerkt aan een verwerkings- en/of veranderingsproces. Al bewegend en spelend krijgt het kind/de jongere de kans nieuwe positieve ervaringen op te doen en/of negatieve ervaringen te verwerken. Door een groeiend zelfvertrouwen durft het nieuwe dingen aan te pakken en ontstaat er ruimte voor verdere ontwikkeling.


Wie ben ik?

Mijn naam is Berteke de Jong (1983) en sinds 2019 woon ik in Oosterbeek.
Na het afronden van het VWO ben ik opgeleid tot vakleerkracht bewegingsonderwijs (HALO, Den Haag) en heb ik twaalf jaar in het basisonderwijs in Rotterdam gewerkt.

Via sport, spel, bewegen en het maken van gezonde keuzes kon ik daar een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen leveren. Het werken met grote en heel diverse groepen waarin iedereen zich gezien en gehoord weet, was iedere dag opnieuw een mooie uitdaging en ik ben dankbaar voor wat ik daarin heb kunnen betekenen. Vanuit mijn betrokkenheid, nieuwsgierigheid, stevigheid, rust en open houding weet ik snel een veilige plek voor ieder kind te creëren.
Binnen dit werk speelde de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen voor mij een grote rol. Spelend en bewegend ‘vertelt’ een kind onder andere wie het is, hoe het de wereld waarneemt, hoe het in z’n vel zit, of er voldoende vertrouwen is om in contact met anderen zichzelf te kunnen zijn, of het ruimte kan geven en ruimte kan nemen. Daar wilde ik graag meer mee doen.

Na een overstap vanuit het onderwijs naar de sportwereld – waar ik als coördinator jeugdtriathlon nog altijd enkele dagen per week werkzaam ben voor de Nederlandse Triathlon Bond – heb ik de post-HBO opleiding Psychomotorische Kindertherapie (Le Bon Depart, Utrecht) gevolgd. Naast alle kennis en vaardigheden rondom de (vastgelopen) ontwikkeling van kinderen en jongeren stond ervarings- en lichaamsgericht werken daar drie jaar lang centraal. Veel nieuwe inzichten en ervaringen hebben me als mens en als professional enorm verrijkt. Binnen Bewegingsmotief lever ik vanuit deze expertise graag een bijdrage aan de ontwikkeling van kind en gezin.

Kaart
Opbellen
E-mail
Info